Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO- H.D. 4:1

Dinamo zabio četiri komada, Zoran Mamić nezadovoljan

dinamo, hrvatski dragovoljac (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/6
27.10.2013.
u 16:51

U odsutnosti Šimunića (kartoni), kapetansku vrpcu u Dinamu prvi put ove sezone ponio je Jerko Leko, a ovosezonsku premijeru u prvoj momčadi imao je Josip Ćalušić.

U svojim zlatnim vremenima dragovoljci su znali biti tvrd orah Dinamu i teško im moglo dogoditi da već za deset minuta utakmice mole Boga da ona što prije završi. Već u četvrtoj minuti Alžirac Soudani (mirisalo je na zaleđe) iz blizine je svladao vratara Čovića nakon dodavanja Pinta, a u 8. minuti Junior je pobjegao obrani crnih i nimalo razornim udarcem pogodio mrežu. Nekada je ovakve pogotke eksplozivni dopredsjednik Ciprić znao popratiti s “miči ga s gola, nitko nek’ ne brani...! (i postao hit na You tubeu), ali danas je taj vratar najjača Dragovoljčeva karika i kapetan. I ima pravo na loš dan...

 Neki igrali privatni susret

Kasniji tijek utakmice donio je ekshibiciju napadača plavih, u čemu su prednjačili sebični Fernandes i Soudani. Frajeri su, podcjenjivačkim pristupom, počeli igrati privatnu utakmicu, što je natjeralo inače smirenoga Zorana Mamića da nekoliko puta ustane s klupe. I na press konferenciji poslije utakmice Zoran je bio izrazito neraspoložen.  

- Zadovoljan sam rezultatom i igrom trojice-četvorice igrača. Žao mi je što nismo dosegnuli razinu kakvu smo imali protiv PSV-a. Puno stvari u našoj igri nije bilo dobro. Nakon vodstva od 2:0, promijenili smo način igre i radili sve što nismo trebali. Nastupilo je opuštanje u glavama, u mentalitetu, što nije dobro i na to ćemo ukazati igračima, jer će nas ovakvo ponašanje dovesti u probleme kada dođu jače utakmice. Previše je bilo rupa u našoj igri koje si ne smijemo dozvoliti – naglasio je Zoran Mamić.

U takvoj, revijalnoj utakmici i Dragovoljac je znao zaprijetiti pa je Danijel Zlatar u 13. minuti pobjegao obrani plavih i pogodio vratnicu.

 Usput, u odsutnosti Šimunića (kartoni), kapetansku vrpcu u Dinamu prvi put ove sezone ponio je Jerko Leko, a ovosezonsku premijeru u prvoj momčadi imao je Josip Ćalušić. Napokon, i već pomalo zaboravljeni Ante Rukavina dobio je svojih 45 minuta (Soudani je zamijenjen nakon prvih 45 minuta!) i odmah asistirao Brozoviću za 3:0. Bio je to prvi Brozovićev pogodak ove sezone, također s prizvukom nedopuštene pozicije. Marcelo je, inače, kao igrač stasao u Dragovoljcu, gdje je prošao kompletno školovanje, od limača do prve momčadi. Kad smo već kod Soudanija, on je sa sedam pogodaka najbolji Dinamov strijelac u Hrvatskoj ligi (drugi je Fernandes sa pet) i samo dva pogotka slabiji od učinka u Vitoriji u cijeloj prošloj sezoni. Zanimljivost je da ozlijeđenoga Sammira nema među strijelcima ove sezone u HNL-u, a na terenu je proveo 451 minutu.

 Čopov šou u drugom dijelu

Drugo poluvrijeme obilježio je raspoloženi Duje Čop, sjajan dodavač za zicer Rukavini, ali i atraktivni strijelac u 75. minuti. Prethodno je zablistao dragovoljac Bačelić-Grgić s nekoliko sjajnih driblinga, a potom po jednim realiziranim i nerealiziranim jedanaestercem. Šimunović je skrivio kazneni udarac i pocrvenio, a Zelenika ga je sjajno obranio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije